Zelf leren presenteren met energie en plezier

Klamme handen, vlekken in je nek, angstdromen… Het zweet breekt je uit; je moet presenteren! Je stapt het podium op en ineens weet je het niet meer… een black-out! Of je zit lekker in je verhaal en bedenkt ineens nog meer voorbeelden, zijpaden en voor je het weet ben je je publiek “kwijt”!


Herkenbaar?


Voor veel mensen is presenteren, hun verhaal vertellen voor publiek heel spannend. Vooraf kan het zorgen voor slapeloze nachten en als je er dan eenmaal staat hoe houd je het dan boeiend voor je luisteraars? Alles valt of staat met een goede voorbereiding. En waarom zou je daar dan niet in investeren?

Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat jouw verhaal klopt, dat het bij jou past en aansluit bij jouw publiek. Een goede presentatie is een presentatie waarmee je jouw doel van de presentatie bereikt.


Wat kan ik je bieden?


Of je nou echt het podium op mag om een werve(le)nd verhaal te houden, een inhoudelijke presentatie mag houden voor klanten of collega’s, een aantrekkelijke presentatie heeft een rode draad en een heldere structuur. In de voorbereiding gaan we werken aan:

  • Inhoud, wat wil je overbrengen en bereiken;
  •  Hoe sta je voor de groep, inzetten lichaamstaal;
  • Welke (werk) vormen kun je kiezen? Hoe houd je het interactief;
  •  Hoe houd je contact met jouw publiek?
  • Stemgebruik en intonatie.

Deze begeleiding kan door middel van 1 op 1 coaching, training of in-company aan groepen. Uiteraard stel ik een traject op maat samen afhankelijk van de wensen en behoeften. Ook ik wil namelijk graag mijn doel bereiken en dat is …


Jou helpen je podium te pakken en met energie en plezier leren presenteren!

Carla is een professional met een lekkere portie durf, ze schrikt niet van nieuwe ideeën of verandering maar omarmt ze juist. De rol van trainer past haar goed. Als Talent Motivatie Analyse (TMA) - professional was ze als trainer en begeleider actief op talloze Talentmanagement trajecten, met individuen en ook met teams van professionals.
Richard Henderiks
Director at ISA GROUP ►Inspire | Share | Aspire