CARLA ALS DAGVOORZITTER

De zakelijke dagvoorzitter met de unieke combinatie van inhoud en entertainment

Als dagvoorzitter combineer ik mijn scherpe analytische blik met theater en muziek. Ik kom snel tot de kern van een discussie of probleem. Ik luister, vat samen en vraag door tot we bij de kern zijn. Op het podium staan is voor mij een tweede natuur. Met plezier en energie breng ik verbinding tussen inhoud en publiek.

Met mijn aanstekelijke enthousiasme, mijn humor en muzikaliteit breng ik dynamiek en zorg voor een prettige en ontspannen sfeer. Het toevoegen van inhoudelijk waardevol entertainment behoort tot de mogelijkheden.

 

Ik zet mijn energie graag in om samen jullie dag tot een succes te maken.

Ik vind het belangrijk dat de mensen aan het eind van het event geïnspireerd en vol nieuwe energie naar huis gaan.

 

Carla Tijhuis

Als dagvoorzitter ben ik jullie:

Energiemanager

Ik denk kritisch mee over het programma en de verdeling van sprekers en interactieve onderdelen over de dag. Het is prettig voor een evenement als er een balans is tussen verschillende sprekers en/of workshops. Vooraf probeer ik zo te zorgen voor een goed energiemanagement.

Dit energiemanagement is uiteraard ook gedurende de dag onderdeel van mijn taak; lijkt de energie wat in te zakken dan kan ik met wat vragen, een intermezzo of interactie het publiek weer “wakker schudden”.

Indien gewenst kan er een stukje cabaret, improvisatietheater of een op maat gemaakt lied worden toegevoegd aan het programma. Ik denk graag met jullie als opdrachtgever mee welke vorm het beste past bij welke inhoud en op welke manier we de deelnemers het beste kunnen betrekken bij die inhoud zodat ze niet alleen toehoorder hoeven te zijn.

Timekeeper en gastvrouw

Voorafgaand aan het event zal ik met jullie bespreken wat jullie met de dag willen bereiken en op die manier het doel zo helder mogelijk krijgen.

Gedurende de dag zorg ik voor het timemanagement zodat het programma loopt zoals van tevoren besproken. Ik kondig de sprekers aan maar denk ook mee over praktische zaken.

Presentator en interviewer

Ik voel goed aan wat er speelt, kan goed inspelen op onverwachte wendingen en heb een heldere interviewstijl. Nieuwe onderwerpen maak ik me snel eigen maar ik durf ook veel vragen te stellen. Als ik het niet snap dan is de kans groot dat de mensen in de zaal het ook niet snappen.

dagvoorzitter-presentator-moderator-gespreksleider

Waarom een dagvoorzitter?

Als dagvoorzitter bewaak ik de rode draad en het doel van de bijeenkomst. Alle onderdelen worden aaneen geregen tot een harmonieus geheel. Op het podium ben ik gastvrouw namens de organisatie en zorg ik dat de gasten, de sprekers, de geïnterviewden zich welkom en gewaardeerd voelen, zodat de organisator ontspannen achterover kan leunen om te genieten van de dag.

Als dagvoorzitter sta ik aan het roer van de dag en zorg ik dat we op de vooraf bepaalde koers blijven. Indien nodig stuur ik bij, trek de zeilen wat strakker of laat ze wat vieren zodat de dag soepel verloopt en iedereen zich gezien en gehoord voelt.

Met andere woorden: ik kondig aan, let op de tijd, prikkel, vraag door, zorg voor vrolijkheid en helderheid.

dagvoorzitter-congres-moderator-gespreksleider